Aircoservice Derks

Zeninterieur om van te genieten: gietvloer als basis!

Geplaatst op

Veel interieurexperts weten hoe het werkt: de gietvloer is een strakke basis waarop een zeninterieur gebouwd kan worden. Maar wat is een zeninterieur? Lees snel verder om erachter te komen hoe je een interieur op een zenachtige manier in kunt richten. Laat je inspireren en informeren!

Oosterse invloed

Er is geen interieur waarin de oosterse invloed zo duidelijk te merken is als in een zeninterieur. Dit type interieur is ooit ontstaan in de Japanse tempels en kloosters ten behoeve van het Zenboeddhisme of Ch’an. Daar ging het om de essentie van de meditatie en niet om het uiterlijk. Deze gedachte komt ook terug in het design. Een schitterende manier om je woning een nieuwe look voor 2020 te geven.

Ontspannen

Momenten van meditatie zijn schaars in onze samenleving. De hectiek moet toch ook bestreden worden met de nodige rust. Ontspannen in huis is dan ook erg belangrijk. Een minimalistisch interieur faciliteert dit ontspannen. Wat is er allemaal te zien in een minimalistisch zeninterieur? Denk daarbij aan:

  • Waterelementen
  • Hout
  • Natuursteen
  • Beton
  • Zen gerelateerde symbolen

Wanneer je een zeninterieur inricht is het belangrijk dat je het zo eenvoudig mogelijk houdt. Op deze manier zul je een beter resultaat krijgen.

De voordelen van een gietvloer

Wanneer we de gietvloeren vergelijken met andere soorten, dan springt deze er behoorlijk uit. Hoe dat precies zit? Een hout- of laminaatvloer heeft de neiging om nogal slecht tegen water te kunnen, dat komt door de houten elementen die beide vloeren hebben. Een gietvloer heeft dit niet. Deze kan wel goed tegen water. In vergelijking met een betonvloer, is de gietvloer erg goed bestand tegen warmtewerking van een vloerverwarming. Deze scheurt niet zoals een betonvloer dat wel vaak doet.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden