Aircoservice Derks

Welke vloer is leuk in mijn woning?

Geplaatst op

Er zijn veel verschillende woonstijlen en die je kan toepassen in je interieur, daar passen verschillende vloeren bij. Deze blog gaan we je vertellen welke vloeren bij welke stijl passen. Lees snel verder.

Scandinavische stijl

De Scandinavische stijl is een interieurstijl die gebruik maakt van veel natuurlijke elementen. Zo zal je veel hout zien bijvoorbeeld. Het is dan erg leuk op een laminaatvloer te nemen die van hout lijkt. Je kunt het ook heel anders doen, door een gietvloer te nemen. Een gietvloer is van kunststof en heel slijtvast. Door het lichte design van de gietvloer past hij mooi bij het lichte design van de Scandinavische stijl. Tuurlijk is een houten vloer ook een optie hier, dat is misschien nog wel het allermooist.

Industriële stijl

In een woning met een industriële stijl kun je heel goed en de gietvloer neerleggen. Dit komt omdat deze vloer in de industriële context ontstaan is. De vloer is makkelijk schoon te maken en slijtvast. Je kunt hem ook goed combineren met vloerverwarming. De prijs van de gietvloer kan kan wat hoger liggen, maar het is wel erg mooi en je hebt veel waar voor je geld. Een andere, meer klassieke optie, is de plavuizen vloer. Deze is supermakkelijk schoon te maken en past perfect bij de industriële stijl. Het is een vloer van stenen / tegels voor binnen.

Minimalistische stijl

Veel van de interieurstijlen die nu populair zijn hebben een eenvoudige vormgeving. De allereenvoudigste is de minimalistische stijl. Deze is overgewaaid uit Japan, specifiek uit de zenkloosters, deze straalt rust uit. Een houten vloer of een gietvloer is  erg mooi bij deze rustige woonstijl.

Advies om te stileren

Kom je er niet helemaal uit, dan is het niet erg, je kunt een expert vragen om je te helpen met het inrichten van je woning. Dit kan zijn een binnenhuisarchitect, maar ook een interieurontwerper. Deze functies liggen dicht naast elkaar. Natuurlijk is het ook mogelijk om online veel te lezen om erachter te komen wat je mooi vindt. Wat je dan mooi vindt kun je, digitaal of niet, in een boekje plakken. Zo krijg je een steeds beter beeld van wat je wilt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden