Aircoservice Derks

Welke soorten vloeren zijn het meest geschikt voor vloerverwarming?

Geplaatst op

Niet elke soort vloer is geschikt voor vloerverwarming, je hebt sommige soorten vloeren die het beter kunnen hebben dan andere. Het is namelijk van belang bij vloerverwarming dat de warmte goed kan circuleren door de vloer. Vloeren die een isolerende werking hebben zijn daarom het meest geschikt voor vloerverwarming. Wat voor soorten vloeren dit allemaal zijn, daar gaan we het in deze blog over hebben.

Betonvloeren

Betonvloeren hebben een ideale warmteweerstand waardoor de warmte zich goed opneemt in de vloer. Het is ook een soort vloer wat heel geleidelijk warm wordt en dus niet aan de bovenkant heel heet zou kunnen worden. Als je namelijk een betonnen vloer warm maakt dan kan je de onderkant heel heet maken maar de warmte verspreidt zich dan geleidelijk over de hele vloer, dat is een eigenschap van een betonnen vloer.

Keramische tegels

Keramische tegels hebben een lage warmteweerstand waardoor het weinig energie kost om een vloer warm te krijgen. Het nadeel van keramische tegels is dat in vergelijking met een betonnen vloer de warmte niet zo geleidelijk wordt verspreid over de vloer. Dat komt mede omdat een keramische vloer wat dunner is dan een betonnen vloer waardoor het ook eerder wat heter aan de voeten zou kunnen voelen. Wat heter aan de voeten voelen kan voordelen hebben omdat het lekker kan voelen, maar het kan soms ook te heet zijn waardoor het pijn gaat doen.

Laminaat

Wat veel mensen niet verwachten is dat laminaat ook een geschikte vloer is voor vloerverwarming. Het is namelijk zo dat laminaatvloer een beetje dezelfde karakteristieken heeft als een keramische tegelvloer als het gaat om route verplaatsing. Bij een laminaatvloer is het belangrijk dat de ondervloer goed is als je vloerverwarming gaat toevoegen. Woon je in Amsterdam en omstreken? Dan is laminaat Amsterdam misschien wel wat voor jou.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden