Aircoservice Derks

Welke airco paste het beste bij mijn wensen?

Geplaatst op

Er is niets beter dan airconditioning op een warme dag. Een airco aanschaffen is een flinke investering. Daarnaast moet je nadenken of een unit past bij de ruimte die je wilt verkoelen. Je wilt het liefst een energiezuinige airco aanschaffen zoals een Mitsubishi airco. Anders kun je in de warme maanden een hoge energierekening verwachten. De airco’s van vandaag worden steeds geavanceerder. Lees verder in deze blog waar je allemaal op moet letten bij het aanschaffen van een airco. 

Geavanceerde airconditioners

De nieuwste airco’s beschikken over digitale displays, afstandsbedieningen en timers. Slimme ventilatoren kunnen zelfs de snelheid aanpassen wanneer de gewenste temperatuur is bereikt. Zo worden airco’s steeds geavanceerder. De nieuwste modellen zijn stiller, energiezuiniger, makkelijker te installeren en te onderhouden. Maar welke aircomodel is geschikt voor jou? We zetten 4 soorten modellen op een rijtje. 

Airco aan het raam monteren

Wereldwijd wordt het meest gebruik gemaakt van de aan het raam gemonteerde airco unit. Deze units beschikken vaak over een verkoeling en verwarming optie. Erg handig wanneer je leeft in een omgeving met veel temperatuurverschillen gedurende het jaar. Ze zijn daarnaast eenvoudig te installeren. Ze moeten wel binnen de afmetingen van je raam passen. Als je de unit niet meer nodig hebt kan deze eenvoudig weer gedemonteerd worden.

Airco unit aan de wand

Deze airco units monteer je permanent aan je muur. Hiervoor is een metalen huls nodig die gedeeltelijk in je muur gemonteerd moet worden. Zo blijft de airco unit stevig hangen. De airco unit voor aan de wand zijn geschikt voor zowel het verwarmen en koelen van de ruimte. Het voordeel is dat deze units gebruiksvriendelijk zijn en deze altijd kunnen blijven hangen. Het is wel nadelig dat je muur geschikt moet zijn om een airco unit te dragen.

Combinatie raam en muur airco unit

Het is mogelijk om een combi unit aan te schaffen die zowel aan het raam als de wand geplaatst kan worden. Dit is handig wanneer je gedurende het jaar op verschillende plekken de airco wilt gebruiken. Deze airco unit kan namelijk eenvoudig van het raam en de wand gedemonteerd worden. Het nadeel is dat je steeds een nieuw installatie moet uitvoeren. De airco moet zowel bij je raam en je wanden passen. Het voordeel is dat je de unit dus op meerdere plekken kunt gebruiken.

Mobiele airco

Een erg geliefde airco unit is de mobiele versie. Deze modellen plaats je in je kamer en verplaats je eenvoudig van plek naar plek. Je moet dan wel genoeg ruimte hebben om de unit kwijt te kunnen. Deze mobiele versies zijn wel qua prijs-kwaliteitverhouding een stukje minder. Zo betaal je meer voor minder verkoeling. Deze unit betaalt zich uiteraard wel uit in het gebruikersgemak.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden