Aircoservice Derks

Wat kun je nog verbeteren aan een airconditioning?

Geplaatst op

Eigenlijk werkt elke airconditioning via hetzelfde principe: het principe van de waterpomp. Natuurkundigen kregen al snel door dat dit de eenvoudigste en meest logische manier is om kamers koel te houden en te verwarmen. Dit basisprincipe werkt goed, maar er is natuurlijk altijd ruimte voor verbetering. Daarom zien we nieuwe technologieën die ontwikkeld worden. We bespreken er een in deze blog.

Het belang van goede airco

In 2020 is nog maar eens extra duidelijk geworden waarom een goede airconditioning belangrijk is. We zagen namelijk dat een goed luchtfilter kan helpen bij het tegengaan van de verspreiding van virussen die door de lucht overgedragen worden. Om een airconditioning in huis of op kantoor te halen heb je waarschijnlijk een vrachtwagen nodig, het zijn immers zeer grote units. Vrachtwagen huren – Bert Jonk. Hier hebben we veel goede ervaring mee.

Invertertechnologie

De nieuwere airco systemen maken gebruik van invertertechnologie. Normaal gesproken zet je de airco aan en op dat moment gaat hij aan de slag met het verkoelen of verwarmen van de ruimte. Deze nieuwe invertertechnologie wacht niet eerst, maar maakt gebruik van gevoelige temperatuursensoren, waardoor hij continu de omgeving kan peilen en de lucht- en temperatuur stroom kan aanpassen. Hierdoor krijg je een gelijkmatige koeling en geloof het of niet: je bespaart op de energiekosten. Normaal gesproken moet de airco namelijk opstarten en weer afkoelen als je hem uit zet. Daar gaat veel energie verloren. Dat de lucht en temperatuur gelijkmatiger blijft is ook logisch te verklaren. Als je de airco steeds aan en uitzet, schommelt de temperatuur heel erg. Met inverter technologie krijg je een gelijkmatig klimaat. Een normale inverter is geschikt voor het Nederlandse klimaat en voor onze kantoren/huizen, maar als je wat extra power nodig hebt is de hyper inverter beschikbaar. Modellen met hyper inverter technologie werken nog efficiënter en kunnen zelfs verwarmen bij extreme kou buiten. Tot wel 15 graden celcius onder nul. Voor een airconditioner is dat erg knap.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden