Aircoservice Derks

Wat is het voordeel van een gietvloer?

Geplaatst op

In een modern interieur zie je steeds vaker gietvloer liggen. Maar wat is nu eigenlijk een gietvloer en wat zijn de voordelen? In deze blog gaan we een beetje bijpraten over dit nieuwe verschijnsel. Lees snel verder en doe je voordeel met deze informatie.

Modern interieur

Veel mensen zijn fan van een modern interieur er zijn een aantal stijlen die erg populair zijn:

  • Industrieel
  • Minimalistisch
  • Scandinavisch

Al deze stijlen hebben een specifieke overeenkomst, namelijk dat ze bijzonder eenvoudige qua vormgeving zijn. Er zijn toch ook wel verschillen te zien, namelijk de Scandinavische stijl is vrij bont terwijl de minimalistische stel juist zeer essentieel is, dat wil zeggen dat de vormgeving erg eenvoudig is. Je wordt er relaxed van om naar een eenvoudige stijl te kijken, geen wonder dat de verschillende moderne stijl is een populair zijn. Je wil in je interieur natuurlijk een stel die een lange tijd een bepaalde urgentie heeft, dat wil zeggen dat deze niet snel uit de mode is. Het is daarom belangrijk dat je kiest voor een stijl die een beetje tijdloos is. De moderne stijlen zijn erg goed daarvoor.

Gietvloer in een modern interieur

Veel mensen hebben behoefte aan een vloer die gemakkelijk in het onderhoud is. Daarnaast is het ook belangrijk dat de vloer er mooi uitziet. De gietvloer heeft al deze dingen en meer. Je kunt een gietvloer in verschillende kleuren krijgen en het is een vloer die gemakkelijk afwasbaar is. Het onderhoud is niet heel gewoon even dweilen en dan ben je klaar. Ook met kleine kinderen is het erg fijn om geen vloer te hebben want deze kleine doerakken willen nog wel eens wat over de grond laten vliegen. Daarom is de gietvloer in de keuken, eetkamer of living een interessante optie. 

Verdere voordelen gietvloer

Er zijn een aantal voordelen te noemen van de gietvloer die dit type vloer erg populair maken, denk aan:

  • Scheurt niet bij warmtewerking van een vloerverwarming
  • Verkrijgbaar in verschillende kleuren
  • Een gemakkelijke vloer om interieurdesign bij te vinden, juist vanwege de minimalistische vormgeving
  • De vloer is gemakkelijk te gieten op verschillende ondergronden en daarmee wordt de vloer makkelijk waterpas gemaakt

Dit zijn slechts enkele van de voordelen die de gietvloer zo interessant maken.

Vloer vergeleken met andere vloeren

Wanneer begint de vloer vergelijken met bijvoorbeeld de hout streep of betonvloer, dan valt het op dat deze zo duurzaam is. Een houten vloer kan erg slecht tegen water, zo is het ook met een betonnen vloer. Deze laatste scheurt ook nog eens snel door de warmtewerking waar we het zojuist over hadden. Met een gietvloer hebben we dat allemaal niet, waardoor je kunt profiteren van deze moderne vloer in je moderne interieur.

Conclusie

De gietvloer is ideaal voor mensen die niet houden van te veel werk in huis, die graag langer met een vloer doen en willen vertrouwen op een uitmuntende kwaliteit. Omdat de gietvloer in zoveel kleuren verkrijgbaar is, past deze altijd bij je moderne interieur. Laat je inspireren door een interieurexpert, zodat de resultaten van je woonkamerdesign excellent zullen zijn. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden