Aircoservice Derks

Voordelen van een airco voor je bedrijf

Geplaatst op

We vinden dat het in de zomer knap warm kan worden, toch? Zeker wanneer een bedrijf niet al te best geïsoleerd is. Medewerkers kunnen welhaast bezwijken vanwege de warmte. 

Bij de technische groothandel vind je allerlei zaken die je in je bedrijf kunt gebruiken, denk aan allerlei onderdelen als koppelstukken, slangen, et cetera. Je wilt natuurlijk wel dat je medewerkers goed kunnen werken, toch? We nemen de voordelen van de oplossing hiervoor met je door: een aircosysteem. 

Waarom een airco? 

Je wilt gewoon de binnentemperatuur regelen in een hete zomer. Wat zijn de voordelen: 

Energie-efficiënt

Airconditioningtechnologie evolueert voortdurend en alle soorten airconditioningsystemen, van eenvoudige split-systemen tot grotere VRF-systemen met warmterecuperatie, worden steeds energie-efficiënter. Ze kunnen een gebouw efficiënt koelen en verwarmen, zorgen voor een constante en comfortabele temperatuur, minimaliseren het energieverbruik, verlagen de energiekosten en verkleinen de CO2-voetafdruk.

Controleerbaar comfort

Systemen reageren snel op veranderingen in temperatuur, zowel buiten als binnen, en houden de ruimte op het gewenste instelpunt. Meer geavanceerde systemen zijn in staat om warmte terug te winnen uit warmere gebieden en deze te herverdelen naar koelere gebieden, waardoor ze uiterst efficiënt zijn.

Vermindert de vochtigheid

Niemand houdt ervan om zich warm en plakkerig te voelen op het werk. Het kan de productiviteit verlagen en de oorzaak zijn van menige klaagzang op kantoor! Een verhoogde luchtvochtigheid kan een omgeving heter doen aanvoelen dan deze in werkelijkheid is. Airconditioningsystemen verwijderen eenvoudig het overtollige vocht uit de lucht om ‘plakkerigheid’ te voorkomen.

Verbetert de luchtkwaliteit

Drukke kantoren kunnen een broedplaats zijn voor hoest en verkoudheid. Airconditioningsystemen bevatten filters die de lucht zuiveren en het aantal bacteriën en stofdeeltjes, geuren en potentiële allergenen verminderen. De bewoners profiteren van schone, gefilterde lucht, wat vooral belangrijk is voor mensen die last hebben van allergieën of ademhalingsproblemen.

Stille werking

Moderne systemen zijn zeer stil, ze kunnen voortdurend de omgeving in de gaten houden en erop reageren, maar je zou het niet merken. Zelfs wanneer de systemen volop werken, wanneer de buitentemperaturen op hun hevigst zijn, blijft het personeel ongestoord aan het werk.

Beschermt bedrijfskritische apparatuur

Moderne werkplekken zitten vol met technologie die warmte genereert. Deze warmte moet uit de omgeving worden verwijderd omdat gevoelige apparatuur alleen binnen bepaalde toleranties kan werken. Slim ontworpen airconditioningsystemen voeren warmte en vochtigheid af en verspreiden die energie elders waar het nodig is, zodat je bedrijfsapparatuur veilig is.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden