Aircoservice Derks

Veilig en behaaglijk wonen: tips voor deze zomer

Geplaatst op

Hoe krijg je je woning veilig en behaaglijk ingericht voor deze zomer? Dit is een vraag die centraal staat in deze blog. We zullen een aantal tips geven waarmee jij je woning zowel van buiten als binnen veilig en behaaglijk kunt maken. Lees snel verder in deze blog en doe je voordeel met de tips.

Inbraakpreventie

De zomer is weer in aantocht en veel mensen gaan dan op vakantie. Ook inbrekers hebben op dat moment de tijd van hun leven, omdat ze veel meer kansen krijgen om in te breken. Dit is natuurlijk het geval omdat mensen niet thuis zijn. Daarnaast zorgen mensen er niet goed voor om de inbrekers te slim af te zijn, door bijvoorbeeld net te doen alsof ze thuis zijn. Voor het laatste zijn een aantal dingen handig:

  • De buren de gordijnen open en dicht laten doen
  • Vanaf afstand een lamp aan en uit kunnen doen via een app bijvoorbeeld
  • De post van de deurmat laten halen en of uit de brievenbus, zodat inbrekers niet zien dat de post al zo lang opstapelt
  • Laat geen dure zaken in het oog liggen, zoals laptops en tablets. Dit is praktisch een uitnodiging aan criminelen om in te breken op een onbewaakt moment en hun slag te slaan
  • Zet niet uitgebreid op social media dat je weg bent en deel alleen berichten met vrienden en geen openbare berichten
  • Laat een slotenmaker een inbraakpreventiecheck doen, waarbij deze professioneel kijkt of alle sloten, deuren en ramen wel afdoende sloten hebben en of deze wel voldoen aan de laatste eisen voor veiligheid. We raden je hiervoor slotenmaker den haag aan, omdat ze expert zijn op dit gebied. 

Dit zijn zo een greep uit de zaken die je kunt doen om het inbrekers niet makkelijk te maken

Binnenklimaat

Wanneer je thuis bent in de zomer kan het zijn dat het heel heet wordt binnen. Vaak heeft te maken met een slechte isolatie van de woning of het ontbreken van een systeem dat het binnenklimaat regelt, zodat warme lucht afgevoerd wordt en koelere lucht in de kamer wordt gebracht. Een aircosysteem helpt jou om je woning lekker koel en behaaglijk te krijgen. Op deze manier zul je veel makkelijker op een fijne manier de zomer door komen. Je kunt ook een expert laten kijken naar je ramen, of deze wel goed geïsoleerd zijn. Wanneer je ramen met dubbel glas of driedubbel glas hebt, dan blijft de warmte buiten en de koelte binnen. Dat zelfde geldt overigens voor de muren, die moet je ook laten isoleren als ze slecht isoleert zijn. Dit laatste is ook allemaal zeer relevant in de winter, want dan werkt het andersom, de warmte blijft binnen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden