Aircoservice Derks

Tuinier tips voor beginners

Geplaatst op

Tuinieren is een ontzettend leuke hobby. Het houdt je bezig en je laat je tuin er prachtig uitzien. Of je nou groene vingers hebt of niet, sommige tips vinden wij te handig om niet te delen. Lees deze tuiniertips voor beginners en creëer een mooie tuin.

Doe niet te veel tegelijk

Tuinen groeien elke dag, van de lente tot de herfst. Als je moet wachten tot je een hele ochtend of middag hebt ‘om de tuin op orde te krijgen’, heb je veel meer werk te doen. En het zal ontmoedigend zijn als je twee weken later naar buiten gaat en ziet dat de tuin weer overwoekerd is. Zorg daarom dat je de tuin regelmatig onderhoudt, in plaats van dat je alles in één keer doet.

Voorkom fysieke klachten

Tuinieren kan lichamelijk zwaar werk zijn. Dat is mooi, het kan je helpen fit te blijven. Maar het is ook makkelijk om jezelf te blesseren als je van ‘geen tuinieren’ plotseling naar een hele dag tuinieren gaat. De gemakkelijkste manier om je tuin er goed uit te laten zien en tegelijk blessures te voorkomen, is om elke dag de tuin in te gaan en gewoon iets te doen. Dat kan het water geven van de planten zijn, het snoeien van dode bloemen of het meest voor de hand liggende: onkruid weghalen.

Juiste plant op de juiste plaats

Dit is toch wel de belangrijkste tip. Als je een schaduwrijke border hebt, moet je schaduw minnende bloemen en bomen planten. Als op het etiket van een plant staat dat deze ‘volle zon’ nodig heeft, moet deze op een zonnige plek staan. En als er weinig regen valt, moet je planten zoeken die van goed gedraineerde grond houden. 

Plan voordat je gaat winkelen

Je hoeft niet met een complete plantenlijst te komen, maar heb een idee van wat je wilt bereiken in het deel van de tuin waarvoor je gaat winkelen. Schets een paar ruwe ideeën en visualiseer je ideale tuin. Tip: plaats een catalpa in je tuin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden