Aircoservice Derks

Tips om thuis milieuvriendelijker met energieverbruik om te gaan

Geplaatst op

In onze hedendaagse maatschappij maken we veel gebruik van energie die opgewekt wordt met behulp van fossiele brandstoffen, die in de toekomst, hetzij over 150 jaar, hetzij later, op zullen zijn; waardoor we genoodzaakt zijn om over te schakelen naar duurzame energiebronnen als wind- en zonne-energie. Er zijn nog veel meer andere soorten energiebronnen die we kunnen gebruiken om aan onze energiebehoefte te voldoen. Denk bijvoorbeeld aan kernenergie, waterkracht en warmtewinning. Ongetwijfeld zullen er in de toekomst nog meer technieken ontwikkeld worden waarmee energie opgewekt kan worden. Tot die tijd hebben we het te doen met de technieken die er nu zijn. De meest belangrijke energieleveranciers zijn dus de fossiele brandstoffen. Hoe gaan we daar nu milieuvriendelijker mee om als het gaat om energieverbruik thuis? Dit gaan we doornemen met jou in deze blog.

Hoe kun je besparen op het energiegebruik? 

Het is helemaal niet moeilijk om te besparen op je energiegebruik; in vele gevallen gaat het gewoon om een stuk bewustzijn. Wanneer we bijvoorbeeld kijken naar de verwarmingstechniek in onze woningen, dan valt het op dat in veel gevallen deze niet altijd even goed presteert. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat de installatie verouderd is of vol zit met kalkaanslag. 

Je kunt kalkaanslag in de cv-installatie voorkomen door een waterontharder te installeren. Dit is eigenlijk maar een klein kastje dat je op de hoofdwaterkraan aansluit. Op deze manier is het mogelijk om kalk als het ware in het water opgelost te laten zitten, zodat het zich niet kan hechten aan de leidingen van de keukenapparatuur en in de muren van de woning. Meer weten over de werking van een waterontharder? Neem dan contact op met www.wateronthardervergelijker.com. Dit zijn de experts die je er alles over kunnen vertellen. 

Werp een blik op je isolatie 

In vele woningen is de isolatie niet op orde, denk hierbij aan muurisolatie, isolatie in de vloer en in het plafond. Dit zijn dingen die je echt kan aanpassen. Wanneer je dit niet zelf kunt, laat het dan door een bedrijf doen, want dan zijn de resultaten excellent en kun je direct profiteren van minder energiekosten. Warmte- en koelte blijven in je woning makkelijker hangen waardoor airco- en verwarmingssystemen niet zo veel hoeven te werken en energiebesparing optreedt. Dat zie je aan de energiemeter, je portemonnee en het is heel goed voor het milieu. Dit laatste zie je natuurlijk niet direct, maar je kleinkinderen en achterkleinkinderen wel. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden