Aircoservice Derks

Tips om je huis beter te isoleren

Geplaatst op

Wij als particulieren kunnen veel doen om het klimaat te helpen. Deze website gaat voornamelijk over het optimaliseren van een goede klimaatregeling om hitte en vochtige lucht tegen te gaan, maar het uiteindelijk doel is om huizen in zijn geheel zo goed mogelijk te isoleren, zodat we minder energie verbruiken en bewuster worden van onze impact op het klimaat. In deze blog geven we tips hoe je het huis beter kunt isoleren.

Zorg voor een dense en klimaatbewuste vloer

Er zijn tegenwoordig veel duurzame vloeren waar je uit kunt kiezen voor in huis. De populairste duurzame vloer is de gietvloer. Gietvloeren worden gegoten op een harde ondergrond en zorgen voor een strakke, egale vloer. Je hebt nog gietvloeren die van slechte materialen worden gemaakt, zoals epoxy, maar er zijn ook fabrikanten die een duurzame variant maken. We adviseren dus om goed op zoek te gaan naar het juiste type gietvloer. Het terras en de garage kun je ook verduurzamen. We raden hier een betonnen plaat vloer voor aan. Deze platen van beton worden gemaakt van duurzame grondstoffen en zijn duurzamer dan veel andere opties. Ook zijn ze erg hard en zijn ze makkelijk schoon te maken. Ideaal dus voor garages, werkplaatsen en bedrijfsterreinen. Garages zijn vaak minder goed geïsoleerd dan andere delen in het huis. Ook daarom is het verstandig om deze deze betonnen platen aan te schaffen.

Isoleer de muren

Het is superbelangrijk om de muren te isoleren met goed materiaal. Als je een nieuw huis bouwt dan is het belangrijk om hier goed op te zitten. Als je al een oud huis hebt, dan wil je niet elke muur moeten openbreken om te isoleren. Dit kost ontzettend veel tijd en geld. Gelukkig kun je met spouwmuurisolatie in de meeste gevallen kleine gaten boren in de muur en hier het isolatiemateriaal in spuiten. Dit zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat en je huis dus minder energie verbruikt. Dit scheelt op de energierekening en is beter voor het milieu. 

Isoleer de plekken waar veel warmte verloren gaat

Isoleren wil zeggen dat kou zijn weg niet naar binnen weet te vinden en warmte het huis niet verlaat. Wat veel mensen over het hoofd zien is hoeveel kou er verloren gaat als de ramen open staan of als ze niet goed geïsoleerd zijn. Zelfs de brievenbus kan voor problemen zorgen. Zorg daarom dat elke voeg in de deur of raam goed sluit en laat deuren en ramen niet onnodig open staan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden