Aircoservice Derks

Neem jij onnodige risico’s op het gebied van elektronica?

Geplaatst op

Een werkgever is volgens de Arbowet en verzekeraar verplicht om een veilige bedrijfsvoering te hanteren. Om ervoor te zorgen dat ook uw werknemers veilig te werk kunnen, is het verstandig om regelmatig een keuring uit te laten voeren. Ook op het gebied van elektrische objecten. Hier is de NEN 3140 voor.

Wat is de NEN 3140?

Wanneer een bedrijf te werk gaat met elektronische apparatuur, krijgen zij te maken met diverse wet- en regelgeving. Een daarvan is de NEN 3140. Deze norm gaat over de veilige bedrijfsvoering bij werkzaamheden aan, met of in de buurt van elektrische apparatuur die gebruikmaakt van laagspanning.

De norm beschrijft de voorschriften voor de objecten binnen je bedrijf.

Neem geen onnodige risico’s

Om ervoor te zorgen dat je binnen je bedrijf geen onnodige risico’s neemt die je werknemers in gevaar brengen, is het goed om regelmatig een inspectie uit te laten voeren. Hinfelaar kan een NEN 3140 keuring uitvoeren voor je bedrijf.

Is NEN 3140 verplicht?

Officieel is het niet verplicht om als bedrijf je machines periodiek te laten inspecteren. Echter kan je wel te maken krijgen met moeilijkheden als je dit niet doet. Veel verzekeringsmaatschappijen zien de NEN 3140 norm namelijk als leidende laagspanningsnorm. Kun je niet aantonen dat je de norm hanteert om de veiligheid in stand te houden? Dan zullen ze in veel gevallen geen schade vergoeden.

Een keuring is juridisch erg sterk om aan te tonen dat je voldoet aan de Arbo-verplichtingen.

Wat mag ik dan verwachten van zo’n keuring?

Wanneer je ervoor kiest om een NEN 3140 keuring uit te laten voeren, inspecteren specialisten de elektrische objecten met uiterste zorg en precisie. De specialisten inspecteren onder andere elektrische gereedschappen en installaties. Het maakt hierbij niet uit of deze objecten zich in de keuken, het kantoor of in de werkruimte bevinden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om snel een uitstekend klimaat thuis of op kantoor te creëren met klimaatbeheersingstechnieken.

Contactgegevens

Via info @ aircoservicederks.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden