Aircoservice Derks

Moet ik een airco voor mijn nieuwe woning?

Geplaatst op

Veel mensen willen zich nog wel eens goed vergissen als het gaat om hoe warm het in huis kan worden. Zeker wanneer je net op het punt staat om een nieuwe woning te betrekken, dan kun je je er maar moeilijk een voorstelling van maken hoe warm het nu echt zal zijn. Daardoor kun je dus ook niet goed inschatten of je een airco nu wel of niet wil hebben in je nieuwe woning. Dat maakt nogal wat uit, want als je woning nog gebouwd wordt, dan heb je de mogelijkheid om als meerwerk extra leidingen aan te laten leggen zodat een airco aansluiten in een later stadium stukken eenvoudiger wordt dan wanneer je vanaf 0 begint. In deze blog geven we een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden wanneer je niet zeker weet of je een nieuwe airco moet aanschaffen.

Vraag het na

In de meeste gevallen koop je een woning via een makelaar. Dat betekent dat hij of zij verantwoordelijk is voor het geven van de juiste informatie over de woning. Ook als je contact hebt met de vorige bewoners is dit een uitgelezen kans om te vragen naar hoe warm het in de woning wordt. Mocht je woning nieuwbouw betreffen, dan kun je hier met de aannemer over spreken. Deze is misschien eerder geneigd om je extra te laten betalen, maar, mocht deze eerlijk zijn in zijn adviezen, dan kun je dit meenemen in je overweging.

Gebruik je gezonde verstand

De voornaamste reden waarom men niet van te voren inschat of het warm zal zijn in het nieuwe huis, is omdat men er niet bij stilstaat. Wanneer je namelijk even een moment de tijd neemt en je sec probeert te kijken naar de woning, dan kom je er al gauw genoeg achter of de woning erg warm zal worden in de zomer. Heeft de woning bijvoorbeeld een grote raampartij, dan is dat fantastisch voor het uitzicht, alleen betekent het wel dat je veel zonlicht in huis krijgt wat weer gelijk staat aan warmte.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om snel een uitstekend klimaat thuis of op kantoor te creëren met klimaatbeheersingstechnieken.

Contactgegevens

Via info @ aircoservicederks.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden