Aircoservice Derks

Milieuvriendelijk verhuizen: zo doe je dat

Geplaatst op

Bij verhuizen kom je er vaak achter dat je veel te veel spullen hebt. Je denkt niet na over de buit onder het bed of wat er was opgeborgen op andere slimme plekjes. Blijkbaar ben je toch niet zo minimalistisch als je dacht. Daarnaast kruipen de bizarre hoeveelheid plastic en wegwerpartikelen in je leven tijdens een verhuizing. Afval komt binnen via bubbeltjesplastic, papier, kartonnen dozen en plakband. Met een planning en vindingrijkheid kan het verhuizen een stuk milieuvriendelijker gebeuren. In deze blog vertellen we hoe.

Heb minder spullen

Dit is het voor de hand liggende antwoord, maar hoe eerder je hiermee begint, hoe beter. Maak een overzicht van wat je al bezit om te voorkomen dat je onnodige of dubbele dingen naar je nieuwe huis brengt. Zorg daarnaast dat je grondig langs de spullen gaat die je al hebt en selecteer alles wat weg kan.

Doe weg wat je niet nodig hebt

Als je grondig langs al je spullen bent gegaan, doe dan weg wat je niet gaat gebruiken. En nee, stop het niet in een opbergkast want dat is zonde van de moeite. Je kunt je spullen een tweede leven geven door het te verkopen of weg te geven aan anderen die het goed kunnen gebruiken.

Gebruik herbruikbare verhuisdozen

De gemiddelde mens verhuist niet regelmatig, maar als het eenmaal zover is kunnen er veel dozen doorheen gaan. Kartonnen dozen die je maar eenmalig kunt gebruiken, zonde! Je hebt tegenwoordig herbruikbare verhuisdozen die je makkelijk kunt opvouwen en opbergen.

Pak slimmer in

Zie alles in je huis als een potentieel vaartuig. Gebruik je koffers en reistassen als verhuisdozen, verpak kleine keukenartikelen in de grote snoeppot en draai potdeksels ondersteboven om ze op te stapelen. Wees een beetje creatief en je zult versteld staan van wat je kunt bedenken. Zo heb je misschien wel een ritje minder nodig in de verhuiswagen: fijn voor jou en het verhuisbedrijf.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden