Aircoservice Derks

Kindermatras kopen? Wat moet je weten?

Geplaatst op

Voor de algehele ontwikkeling van een kind is een goede nachtrust heel erg belangrijk, een goed kindermatras kan hieraan meehelpen. Een goed matras is voor een kind nog belangrijker voor een volwassene. Dit komt omdat zij nou eenmaal veel uren doorbrengen in hun bed. Een pasgeboren baby slapen voor meer dan 20 uur per dag. In deze blog vertellen we waar je op moet letten bij het kopen van een kindermatras.  

Het verschil tussen een kindermatras en die voor volwassenen

Het verschil tussen een kindermatras en een matras voor volwassenen, is dat een kindermatras geen zones mag hebben. Dit komt omdat zij helemaal verkeerd in de zones zullen liggen, dit is omdat ze nog niet volgroeid zijn. Het is dan ook beter om een matras te kiezen zonder zones. Dit kan je wel doen wanneer je kind 12 is en het matras ook daadwerkelijk op de goede manier kunt gebruiken.

De matrassen

De verschillende mogelijkheden voor matrassen zijn latex, polyether, koudschuim en pocketveermatrassen. Latex is relatief warm, polyether biedt bijna geen veerkracht, koudschuim en pocketmatrassen zijn het minst hygiënisch. Koudschuim biedt wel het meeste comfort en is het veiligst.

Een echt goed kindermatras

Er zijn bijna net zoveel keuzes qua matras voor kinderen als voor volwassenen, maar wat is nu belangrijk voor een kindermatras? Ten eerste moet een matras goed ventileren en niet te warm worden. Ook mag het niet te hard of te zacht zijn. Daarnaast moet het veerkrachtig zijn en goede ondersteuning bieden. En het is logisch dat deze vrij moet zijn van schadelijke stoffen. Voor de veiligheid zijn er diverse certificaten die je garanderen dat het matras veilig is. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden