Aircoservice Derks

Interieurtips voor een koele woning deze zomer

Geplaatst op

Net als de afgelopen jaren, zullen de Nederlandse zomers ook dit jaar weer erg warm en benauwd zijn. Dat betekent dat we allemaal weer massaal op zoek zullen gaan naar vormen van verkoeling. De meesten zullen mogelijk al een ventilator hebben aangeschaft of de airco een kleine onderhoudsbeurt hebben gegeven. Toch zijn er nog verschillende andere zaken die je kunt ondernemen om ervoor te zorgen dat je er in de zomer minder warmpjes bij zit. In deze blog geven we een aantal ideeën voor het inrichten van een woning op een dusdanige manier, dat je zo min mogelijk hinder zult ondervinden van de warme zomerdagen.

Tip 1: neem een tegelvloer

Een tegelvloer is ideaal om ervoor te zorgen dat een deel van de warmte uit je lichaam wordt getrokken. Tegelvloeren, en dan vooral natuurstenen tegelvloeren, blijven veel langer koel. Als je hier dan ook met je blote voeten overheen loopt, dan zul je veel sneller afkoelen dan wanneer je met dezelfde blote voeten over bijvoorbeeld een laminaatvloer zou lopen. Mocht je een natuurstenen vloer of tegelvloer overwegen? Dan adviseren wij je van harte om een bezoekje te brengen aan de website van vloerenmantegels.nl. Zij hebben prachtige soorten tegels in hun assortiment waaronder houtlook tegels en betonlook tegels

Tip 2: zorg voor goed werkende zonwering

Een van de belangrijkste manieren om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk hete dagen binnen hoeft door te maken, is door ervoor te zorgen dat het binnen niet zo warm wordt. De beste manier om de warmte buiten te houden, is door zonwering. Een beetje goede zonwering zorgt ervoor dat het zonlicht en de UV-straling niet op het raam komen. Hierdoor worden ze niet versterkt wanneer ze het gordijn of de jaloezieën raken. Wat je het liefste wilt, is namelijk dat de zonnestralen nog voordat ze het raam bereiken worden afgevangen. Daarom is zonwering een absolute must om het koel te houden in huis.

Tip 3: neem een hor

Om het overdag lekker koel te kunnen hebben in huis, is het belangrijk om ’s avonds de ramen tegen elkaar open te zetten zodat de warme lucht eenvoudig het huis kan verlaten. Natuurlijk wil je geen muggen of andere insecten in je huis. Daarom is het handig om te investeren in een hor. Horren zijn verkrijgbaar voor allerlei soorten ramen dus er zal ook een hor bij zitten voor jouw ramen. Op die manier kan het ´s avonds lekker afkoelen in huis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Op onze site nemen we met je door wat je kan doen om snel een uitstekend klimaat thuis of op kantoor te creëren met klimaatbeheersingstechnieken.

Contactgegevens

Via info @ aircoservicederks.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden