Aircoservice Derks

Hoe zorg ik dat apparatuur in huis langer meegaat?

Geplaatst op

In een kantoorpand of huis heb je bepaalde machines en producten die essentieel zijn. De meest essentiele zijn de boiler, airco, toilet en kranen. Zonder deze producten kun je niet comfortabel leven of werken. Maar hoe zorg je ervoor dat machines langer meegaan? In deze blog gaan we er dieper op in.

Kalk is de grote vijand

Kalk is een mineraal ophoping dat ontstaat in onze leidingen. We halen ons water voornamelijk uit de grond. In de grond zitten veel verschillende soorten mineralen, maar de meest voorkomende zijn calcium en magnesium. We filteren al veel van deze mineralen uit het water, maar er blijft genoeg in zitten. Kalk is eigenlijk helemaal niet slecht voor het menselijk lichaam. We hebben deze mineralen juist nodig. Maar als in de leiding de oplosbaarheid afneemt, dan slaat calciumcarbonaat neer of zet zich af aan wanden (leidingen). De oplosbaarheid neemt voornamelijk af als water kookt. Je zult dus bij een Quooker of waterkoker kalk snel tegenkomen bij de warmte elementen. Kalkophoping gooit de energierekening omhoog, omdat je meer energie verbruikt om apparaten op  te warmen. Daarnaast kan teveel kalkophoping schade aan het apparatuur opleveren. Kalk tast namelijk oppervlakken aan. Kijk op antikalk.com wat jij tegen kalk kunt doen.

Regelmatig schoonmaken

Kalk is de stille dooddoener, maar hetzelfde geldt voor vuil. Vuil en vetten zorgen ervoor dat machines niet optimaal kunnen werken. Als er voldoende tijd is verstreken – en het vuil kan zijn werk doen – blijf je met een aangetaste machine over. Het is daarom raadzaam om regelmatig je apparatuur schoon te maken. Al helemaal de machines die je dagelijks gebruikt. 

Koelkast

De koelkast gebruiken we elke dag, maar we maken hem vrijwel nooit écht schoon. Natuurlijk wel van de binnenkant, maar heb je wel eens de condensorbatterijen gereinigd? De taak van deze spoelen is om de warme lucht uit de koelkast te halen. Als ze niet goed werken, werkt jouw koelkast niet optimaal en ben je geld aan het weggooien. Wist je dat een koelkast geen koude lucht produceert, maar juist de warme lucht verwijdert?

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden