Aircoservice Derks

Hoe werk ik mijn airco weg door middel van pallets?

Geplaatst op

Bij het plaatsen van een vaste airconditioning, komt er buiten een buitenunit te staan. Deze units maken het aanzicht naar je huis niet echt fraai. Een buitenunit omkasting gemaakt van pallets kan dit verhelpen. In deze blog gaan we kijken naar de voordelen van een omkasting, waar je op moet letten als je pallets uitkiest en we vertellen een manier hoe je er één kunt maken.

De voordelen van een omkasting

Het wegwerken van de buitenunit door middel van een omkasting heeft zo zijn voordelen. Het eerste voordeel is dat het aanzicht van je woning een stuk verbetert. Daarmaast is fijner om naar een buitenunitomkasting te kijken dan naar alleen de unit. Dit geeft een wat minder prominent beeld. De omkasting kan ook de unit beschermen, want een buitenunit bestaat uit bewegende onderdelen en die zijn gevoelig voor vocht, zoals regen. Nog een voordeel is dat de omkasting voor minder geluidsoverlast zorgt.

Welke pallets kies je?

Je kan pallets vinden bij bouwplaatsen of sommige tuicentra. Let bij het kiezen van een pallet wel op dat deze niet rot of beschadigd is. Kies voor de omkasting van een airco een stevige europallet en bijvoorbeeld niet een displaypallet, want die zijn vooral voor eenmalig gebruik dus zijn die niet echt meer bruikbaar. Als je een pallet uitkiest, dan moet je deze controleren op vreemde voorwerpen, zoals spijkers of schroeven. Deze zijn scherp dus kan je jezelf bezeren.

Hoe begin je?

Als je wat pallets hebt uitgekozen kan je beginnen met het ontwerpen van de omkasting, het is hierbij belangrijk dat er spleten in de wanden zitten (na elk latje zo’n 2 cm), dit is belangrijk voor een goede luchtcirculatie. Maak een schetsje waar de maten van de omkasting te zien zijn. De unit krijgt een omkasting met 3 wanden en bovenop een klep. Als je het ontwerp hebt gemaakt. Kan je de pallets demonteren. Hierna kan je het beste de latjes en het geraamte klaar te leggen. Nu kan je aan de slag met de latjes verbinden doe dit met: houtlijm, spijkers en schroeven. Nu kan je beginnen met het bouwen van de wanden en de klep van de omkasting, voor de klep moet je scharnieren gebruiken. Als je deze gemaakt hebt, kan je de klep en de wanden aan elkaar monteren. De laatste stap is de omkasting om de airco te plaatsen en deze met muurbeugels aan de muur de schroeven.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden