Aircoservice Derks

Hoe richt ik een muziekkamer in?

Geplaatst op

Als je een kamer hebt die helemaal op je wensen is ingesteld, dan zit je daar gewoon heel lekker. Zo kun je genieten van muziek (en ander entertainment). Kijk met ons mee naar de verschillende kleurentips.

Welke kleuren zijn er mooi voor mijn muziekkamer?

Je mag natuurlijk helemaal zelf weten wat je op de muren van je muziekkamer smeert aan verf, maar het kan wel heel leuk zijn om een beetje inspiratie te krijgen. Zo kun je ook andere inzichten krijgen. In een kamer waar muziek gespeeld wordt, al dan niet live gemaakt met vrienden, is het mooi om een aantal kleuren te gebruiken die je in een rustige staat brengen. Je kunt natuurlijk ook opwekkende kleuren op de muren doen, zoals fluorideren, maar dat is dan weer afhankelijk van het soort muziek dat je wilt spelen, voor bijvoorbeeld techno (kamer om te raven) is het natuurlijk een ideaal kleurenpallet. Meer mensen zullen de muziekkamer (of entertainmentruimte) graag met rustige kleuren willen sieren. Deze tinten raden we dan ook aan:

  • Blauw (zuiver en eerlijk)
  • Groen (groei, frisheid en natuur)
  • Wit (puurheid en helderheid)
  • Oranje (creativiteit)

Je ziet dat een kleur veel meer achtergrond heeft dan je zou vermoeden. Het is een directe uitoefening op de zintuigen. Toch heeft de ervaring van een kleur (op het betekenisvolle vlak, dus niet of je er relaxt van wordt of niet) ook een culturele component. Niet in alle landen van de wereld worden kleuren op dezelfde manier gezien. De juiste verf kopen doe je gemakkelijk via bestel-verf.nl.

Waarom een muziekkamer?

In een hectische samenleving is het bijzonder fijn om te ontspannen. Je moet daarom echt een kamer hebben waarin dat kan. Een muziekkamer is een van de beste kandidaten om dit doel te bereiken. Zet een plaat op, al dan niet een LP, CD of een DVD / blueray met een concert registratie, hoewel we louter geluid boven geluid plus beeld aanraden bij het ontspannen) om eens lekker te ontprikkelen. Laat ook je telefoon mooi buiten de deur. Geen wifi, geen berichten die ‘pling, pling’ doen. Gewoon even chillen. Moet jij eens kijken hoe snel je weer helemaal relaxt bent.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden