Aircoservice Derks

Hoe richt ik een fijne kinderkamer in?

Geplaatst op

Een kinderkamer moet veilig en comfortabel zijn. Het zal de eerste plek worden waarin je kind op termijn een soort van privéleven zal ontwikkelen. Zelfs spelen met speelgoed is dan een manier om de fantasie de vrije loop te kunnen laten gaan. Dus als ouder aan jou de taak om een fijne kinderkamer in te richten waarin je kind zich helemaal kan ontwikkelen op zijn of haar eigen manier. Ontdek in deze blog hoe je een kinderkamer fijn in kan richten. Lees snel verder en doe je voordeel met de tips. 

Zorg voor veiligheid 

Als ouder ben je natuurlijk verantwoordelijk voor de veiligheid van je kind. Welke leeftijd ze ook hebben, tot ver in hun tienerjaren kunnen ze nog dingen doen waarvan “volwassenen” denken: ‘wat typisch voor de jonge leeftijd’. Kinderen en adolescenten denken gewoon nog niet zo goed na. Hoe het ook zij, een kinderkamer (of kamer voor een tiener), moet gewoon veilig zijn. Zeker als ze nog jong zijn, is het heel slim om stopcontacten hoog te plaatsen en te voorzien van een veiligheidskapje. Zo raken ze niet in de verleiding om op onderzoek te gaan en een naald in de opening van het stopcontact te steken. Ook een hekje voor de trap is een uitkomst.

Kies voor comfortabel 

Wanneer je kind lekker aan het spelen is in de kamer, dan wil je natuurlijk wel dat dit op een fijne manier kan. Dus geen ruw tapijt op de vloer leggen, maar een zachte vloerbedekking. Je kunt ook kiezen om bijvoorbeeld een gietvloer te combineren met een lekker dik kleed. Zo heb je het voordeel van een vloer die gemakkelijk schoon te maken is, maar ook de zachtheid van het kleed om op te spelen. Het is dan ook niet verantwoordelijk dat bij veel webshops de pagina vloerkleden kinderkamer druk bezocht is. Laat je inspireren!

Decoreer samen met je kind 

Het is heel leuk om de kamer van je kind samen in te richten. Gewoon leuk over praten en in magazines en op internet kijken om ideeën op te doen. Dan weet je zeker dat je een echt leuk ontwerp voor de kinderkamer kunt realiseren. Dit is vooral erg grappig als ze oud genoeg zijn om al echt aan te geven wat ze leuk vinden. Natuurlijk hou je zelf het heft in handen en bepaal je het grootste deel van de daadwerkelijke inrichting. 

Een basis design voor elke leeftijd

Om vele jaren plezier van een kamer te kunnen hebben, is het slim om een basis design te kiezen, waarop je kleine veranderingen aan kunt brengen. Zo past de kamer bij een kind van vier, maar naar een aantal kleine aanpassingen ook bij een kind van twaalf of zelf bij een jongvolwassene. Op deze manier ben je veel minder geld kwijt voor het ontwerp van je kamer.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden