Aircoservice Derks

Hoe richt ik een comfortabele studentenkamer in?

Geplaatst op

Het leven van een student is soms een krap verhaal, op vele vlakken. Gelukkig zijn er tal van opties waarmee jij je studentenkamer op een goede manier kunt inrichten. We nemen een aantal belangrijke punten met je door in deze blog. Lees snel verder en vergeet niet onze andere blogs ook even te lezen. Veel succes met de studie en het inrichten van je studentenkamer!

Maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte

In een studentenkamer heb je meestal niet heel veel woonruimte tot je beschikking. Dan is het goed om de beschikbare ruimte op een zo efficiënt mogelijk manier te benutten. Dit kun je doen door je uiterste best te doen en gebruik te maken van slimme opties. Een van die dingen is de slaapbank. Het is zo’n handig meubel, waar je echt niet meer zonder kunt. Het voordeel van dit ding is dat je gewoon overdag kunt zitten op het meubel, dit is namelijk overdag een bank (dat zegt de naam natuurlijk ook al een beetje), maar in de nacht kun je hem uitklappen tot een heus bed. Op deze manier hoef je maar een keer voor een meubelstuk je beschikbare aantal vierkante meters aan te spreken. Dit noemen we een multifunctioneel meubelstuk. Dit principe kan voor veel verschillende meubels opgaan, bijvoorbeeld een kast die een bureau wordt of een eettafel, of allebei. 

Fijne atmosfeer: airco en ventilatie

In een kleine kamer kan het snel benauwd worden of de lucht ongezond. Dit willen we natuurlijk te allen tijde voorkomen. Dit is mogelijk door een goed klimaatbeheersingssysteem te installeren. Dit is ook echt iets wat veel huisjesbazen zouden moeten overwegen (wat ze niet doen, maar dit terzijde). Bijvoorbeeld een airco of ventilatiesysteem komt de gezondheid van de studenten ten goede. Zo kunnen ze beter studeren en voelen ze zich goed. Dit zou een goed verkooppunt kunnen zijn voor de huisbaas: zijn kamers zijn state of the art; voor een realistische prijs heb je dan een hoge prestatie studentenkamer, of iets van dien aard. Het niet willen klussen aan de kamers die je verhuurt, dus een soort huisjesmelker zijn, is iets waar veel mensen zich aan ergeren. Vaak betaal je veel te veel vanwege het te kort. Het idee van de state of the art kamers hebben we in Berlijn gezien en we vinden dat studenten in Nederland ook recht hebben op dergelijke kamers. Een groot verbeterpunt in veel Nederlandse woonsituaties. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden