Aircoservice Derks

Hoe houd je je hoofd koel in de zomer?

Geplaatst op

De hittegolf is voor niemand leuk, maar er zijn wel een paar dingen die je kunt doen om je huis op zijn minst af te koelen. Er is niets erger dan proberen in slaap te vallen of te ontspannen, terwijl je het gevoel hebt dat je in de zevende cirkel van de hel zit. En als je met het mooie weer toch niet binnen wilt zitten, kun je altijd een leuke blokhut kopen en in je tuin in wat schaduw relaxen!

Een hittegolf is niet zo leuk als het eerst klinkt, vooral zonder airco, maar er zijn een paar dingen die je kunt doen om je huis af te koelen en toch goed in slaap te kunnen vallen. Voordat we je uitleggen hoe je een vriezer in je voordeel kunt gebruiken (nee, niet je hoofd erin steken) of waar je op moet slapen, moeten we erkennen dat toch echt de snelste manier is om een airco te installeren.

Natuurlijk, het grootste nadeel van de airconditioning zijn de kosten – het installeren, maar uiteindelijk ook om hem draaiende te houden – dus hier zijn 3 snelle tips en trucs om de temperatuur in huis temperatuur te laten dalen.

1.       Katoenen lakens

Blijf uit de buurt van satijn en de zijde en kies voor de koelere linnen en katoenen lakens. Lichtgekleurd bedlinnen van lichte stoffen (zoals bijvoorbeeld Egyptisch katoen) zijn ademend en dus beter geschikt om in te slapen.

De Egyptenaren hadden het bij het juiste eind, ze hadden zelfs hun eigen methode om het koel te houden. Het staat bekend als de Egyptische Methode en houdt in dat je een handdoek of laken met koel water bevochtigd en deze vervolgens als deken gebruikt. Het kan een goed idee zijn om de vochtige laken eerst op een handdoek te leggen, want niemand houdt van een nat bed.

2.       Gebruik de vriezer

Over lakens gesproken, je kunt ze ook een paar minuten in de vriezer stoppen voordat je gaat slapen. Zorg er wel voor dat je ze in zoiets als een plastic zak stopt voordat je ze erin stopt. Je wilt niet dat je lakens naar pizza en ijs ruiken. De truc zal niet de hele nacht duren, maar het zal je een adempauze geven zodat je in slaap kunt vallen.

3.       Kook niet met de oven

…of überhaupt een warme maaltijd. De zomer is eigenlijk nooit de tijd om een ovenschotel of warme maaltijd te maken. Berg de slowcooker op, stap weg van het fornuis en neem een salade.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden