Aircoservice Derks

Hoe houd je het koel deze zomer?

Geplaatst op

Nu de zomers in Nederland steeds warmer worden: nagenoeg elk jaar is er wel sprake van een record of een hittegolf. Sommige mensen vinden het erg prettig. Ze kunnen dan genieten van prettige, warme temperaturen en kunnen over straat in een korte broek en slippers. Maar ook voor deze mensen is het erg vervelend om met hoge temperaturen te gaan slapen. Het lijkt bijna universeel, dat iedereen er een hekel aan heeft om in een warme en klamme ruimte te zijn, terwijl je bijna in een bad van zweet komt te liggen. Als je er zo bij stilstaat, kan het zijn dat je stiekem hoopt dat de winter nog ietsjes langer zou duren! Gelukkig zijn er ook mogelijkheden om de warmte buiten te houden, zodat je toch een goede nachtrust kunt hebben tijdens een hittegolf. In deze blog geven we een aantal tips over koeien en varkens zorgen dat je het deze zomer koel houdt in de slaapkamer. 

Tip #1: plaats een airco of ventilator

Een van de eerste tips die we kunnen geven, is dat je er goed aan zou doen om een airco te installeren of een ventilator neer te zetten. Vooral een airco is uitstekend om ervoor te zorgen dat de kamer op een prettige temperatuur komt en daar blijft! Een ventilator maakt de kamer niet zozeer koeler, maar de wind zorgt er wel voor dat je het als koeler zult ervaren. 

Tip #2: kies het juiste beddengoed

De tweede tip die we willen meegeven, is dat je rekening moet houden met het kiezen van het juiste beddengoed voor een zomerperiode. Vanzelfsprekend moet het winterbeddengoed de kast in, maar wat voor zaken zou je nog meer kunnen ondernemen om ervoor te zorgen dat je koele omgeving slaapt? Het loont misschien de moeite om te onderzoeken of je matras misschien vervangen moet worden. Er zijn namelijk matrassen van diverse materialen die warmte beter kunnen laten wegstromen dan andere. Of je nu een matras van 180 x 200 hebt voor een tweepersoonsbed of dat je nu twee enkele matrassen hebt. In beide gevallen kan je er goed aan doen op een goed ventilerend matras aan te schaffen. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden