Aircoservice Derks

Hoe haal ik meer uit een kleine woonkamer?

Geplaatst op

Wanneer ben je in deze blog mee langs een aantal slimme tips om meer te halen uit je kleine woonkamer. Vooral in de grote stad is het aantal vierkante meters dat mensen tot hun beschikking hebben niet bijzonder groot. Dat vraagt om een zekere inventiviteit. Ook als het gaat om de ventilatie. Lees daarom snel verder en doe je voordeel met onze tips. 

Hoe richt ik een kleine woonkamer efficiënt in?

In de grote stad wonen is natuurlijk hartstikke leuk, je hebt veel culturele activiteiten en het bruist allemaal wat meer dan een kleine stad of dorp. Alleen met de woonruimte is het soms niet heel erg leuk gesteld. Vaak zijn woningen wat kleiner en je betaalt wat meer. Als je geluk hebt en je een betaalbare woning gevonden hebt, dan vormt de woonruimte nog steeds een uitdaging. Je kunt effectief omgaan met beschikbare ruimte door gebruik te maken van multifunctionele meubels. Denk daarbij aan een tafel die je in- en uitklappen kunt, of een slaapbank. Ook hoekbanken kopen is een optie of bijvoorbeeld één exemplaar. Dit laatste hangt natuurlijk af van de beschikbare woonruimte. Wanneer je gebruik maakt van een hoekbank, dan heb je nooit te maken met een dode hoek, dit wil zeggen ruimte verspilling in de hoek van de kamer. Een hoekbank schuif je in de hoek waardoor je alle ruimte van je kamer zo efficiënt mogelijk gebruikt. 

Ventilatiesysteem / airco

In een kleine woning is het belangrijk om goed te ventileren. Douchen en koken zorgen voor een bepaalde atmosfeer die je zo snel mogelijk weer kwijt wil raken, zodat je kunt genieten van een frisse lucht om in te leven. Door gebruik te maken van een aircosysteem is het mogelijk om snel weer frisse lucht te hebben in je woning. Ook het open van de ramen is een strak plan, zo kan frisse lucht naar binnenkomen. Het is een beetje anders wanneer je naast een snelweg woont. Dan is een ventilatiesysteem met filters eerder iets wat we je aanraden. 

Room dividers 

Het leuke Engelse begrip room divider komt direct naar de voorgrond als we het hebben over een kleine woonkamer. Dit kunnen lage kasten zijn, wat hogere of bijvoorbeeld een kamerscherm. Het hele idee van een room divider dat er een schijnbare verdeling gemaakt wordt in de ruimte, zo is het mogelijk om een slaap en een woongedeelte te creëren in een kamer. Dit kan bijvoorbeeld als je in een kamer appartement hebt, dit zorgt toch voor een net even iets ander gevoel bij het gebruik van een ruimte. Zo haal je meer uit je kleine woonkamer! Blijf ons volgen, zodat je meer haalt uit je woning. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden