Aircoservice Derks

Het belang van huiszwam bestrijding

Geplaatst op

Wanneer er in je woning huiszwam wordt geconstateerd is dit geen goed nieuws. Je moet dan een bijzondere sanering laten toepassen omdat er anders niet veel overblijft van het houtwerk in je woning. In deze blog willen we graag een tip geven om te huiszwam zo snel mogelijk te laten bestrijden door een professioneel bedrijf. Wij beschrijven even de situatie en wat een bedrijf voor je kan doen. Lees snel verder en doe je voordeel met deze informatie.

Huiszwam goed laten bestrijden 

Als er zwam in je woning wordt geconstateerd, dan is het belangrijk om dit te laten bestrijden door een professioneel bedrijf. Zij komen langs en doen de taxatie en kijken wat er nodig is. Wanneer het bijvoorbeeld de vloer betreft dan zorgen zij ervoor dat de zwarm niet verder kan verspreiden. Daarbij plegen ze een bijzonder grote sanering van de vloer, waarbij het voor kan komen dat deze totaal verwijderd moet worden, en ze graven ook de kruipruimte uit tot 10 cm diepte. Op deze manier kunnen sporen niet opnieuw na de behandeling weer zwammen veroorzaken in de vloer. Wanneer je er op tijd bij bent, de huiszwam bestrijding goed laat uitvoeren, dan kun je erger voorkomen. 

Oorzaken ontstaan huiszwam 

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom huiszwam ontstaat. We zien wel dat bijvoorbeeld kelders of kruipruimtes onder de vloer niet waterdicht zijn waardoor de atmosfeer er behoorlijk vochtig is en de zwammen alle ruimte krijgen om zich te ontwikkelen. Het is dus altijd belangrijk om bijvoorbeeld een kelder waterdicht te laten maken. Daarnaast is het slim om een ventilatiesysteem, vaak in combinatie met een airco,  zo aan te leggen dat er een ventilatie zich voordoet, ook onder een vloer. Vloerverwarming kan ook een optie zijn. Je moet het gewoon even aan de experts vragen die kunnen je vertellen wat je het beste kunt doen om huiszwam tegen te gaan.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden