Aircoservice Derks

De voordelen van een traagschuim matras

Geplaatst op

Wil je graag een nieuw matras kopen? Heb je dat al een gedacht aan een traagschuim matras? In deze blog vertellen we een aantal voordelen van zo een matras. Denk hierbij aan ondersteuning en nog veel meer voordelen.

Goede ondersteuning

Een van de belangrijkste aspecten van een goed matras, is dat deze jouw lichaam goed ondersteund. Traagschuim zorgt ervoor dat je genoeg wegzakt om comfortabel te liggen en tegelijkertijd toch goed ondersteund wordt. Op deze manier lig je erg comfortabel zonder dat er bijvoorbeeld rugklachten ontwikkelen.

Reageert op lichaamswarmte

Het materiaal reageert opmerkelijk snel op te druk en lichaamswarmte van de gebruiker. Van nature is het materiaal vrij hard, maar onder invloed van druk en warmte wordt het al gauw zacht. Door deze eigenschap, weet het schuim zich aan te passen aan jouw lichaam. Op deze manier krijg je het gevoel dat je lekker wegzakt in je matras.

Rug- en nekklachten

Traagschuim kan goed en voor een lange periode intensief worden gebruikt. Zo kunnen er traagschuim matrassen worden gebruikt wanneer je last hebt van rug- of nekklachten. Zo’n matras biedt namelijk een goede ondersteuning en hierdoor kunnen de klachten verminderen.

Traagschuim in de zorg

Door de druk verlagen kwaliteiten van het materiaal traagschuim, wordt deze dus ook veel gebruikt in de zorgsector. Dus in ziekenhuis en zorginstellingen daar mijn voor een langere tijd op bed moet liggen, wordt het materiaal traagschuim graag gebruikt. Het materiaal zorgt namelijk voor een goede doorbloeding en helpt doorligplekken te voorkomen.

Topsporters

Ook veel topsporters liggen graag op een traagschuim matras, dat komt omdat ze hiermee hun spieren de benodigde rust kunnen geven. een groot onderdeel van een goede training is immers een goede nachtrust. Tijdens de nachtrust krijg je spieren essentiële stoffen op de herstellen na een zware training.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden