Aircoservice Derks

De voordelen van een plafondventilator

Geplaatst op

Wilt je voorzien worden van een fris verkoeld briesje tijdens de hete zomerdagen? Dan is een plafondventilator misschien wat voor jou. Als er een airco in de ruimte is, dan is dit een extra voordeel. De koele lucht wordt dan beter verdeeld. We nemen in deze blog een aantal voordelen van de ventilator met je door. Voor een mooie sfeer gebruik je inbouwspots. Echt heel erg mooi.

Waarvoor wordt een plafondventilator gebruikt?

Er zijn veel verschillende designs van plafondventilators beschikbaar. Vaak wordt een plafondventilator op de plek van een lamp gehangen, zodat je een koel briesje hebt en er geen lichtbron verloren gaat. Daarom worden deze vaak ontworpen met een lichtbron er in verwerkt. Je kan de ventilatoren bedienen door het gebruik van ouderwetse touwtjes of de nieuwe afstandsbedieningen. Vaak kunnen de plafondventilators beide kanten op draaien, dit is van belang voor zowel de warmteverdeling in de winter als de verkoeling in de zomer.

Plafondventilator tijdens de zomer

Als de lucht naar beneden wordt geblazen heeft dit een verkoelende werking. Met name als je dicht in de buurt van de ventilator zit. Door de luchtverplaatsing zal zweet sneller verdampen en kan het lichaam beter afkoelen. De overtollige warmte zal dan worden afgevoerd. Hierdoor is de gevoelstemperatuur al snel 5 graden minder dan werkelijk. Een plafondventilator met een hoge draaisnelheid geeft dan ook in dit soort gevallen de beste verkoeling.

Plafondventilator tijdens de winter

In de winter is het efficiënter om de plafondventilator richting het plafond te laten zuigen. Hierdoor wordt de warme lucht die boven in de kamer hangt naar beneden worden gedrukt. Dit zal zorgen voor een betere temperatuurverdeling. In dit soort gevallen moet de ventilator juist niet snel draaien, omdat dit juist een verkoelend effect geeft. In ruimtes van 4 meter of hoger heeft een plafondventilator een gunstig effect op de temperatuurverdeling. Een plafondventilator is net zo gunstig voor gebruik in de zomer als in de winter. En juist in combinatie met een airco zal deze zorgen voor een betere warmteverdeling.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden