Aircoservice Derks

De ecologische voordelen van een rietdak

Geplaatst op

Er zitten vele voordelen aan een rieten dak. Natuurlijk willen wij heel graag deze met je doornemen zodat je kunt profiteren. Met name de ecologische aspecten van een rieten dak zijn echt de moeite waard om eens onder de loep te nemen. Lees verder in deze blog en laat je informeren door ons. 

Welke voordelen heeft een rieten dak?

We kennen het rieten dak van eeuwen geleden, want al in de middeleeuwen was het een populair type dak. Met name de isolerende werking is erg populair. Door de jaren heen is het dak steeds veiliger geworden door dat het met bepaalde middelen zo wordt bewerkt dat het niet snel meer in de fik vliegt, dit was nog wel eens een probleem met rieten daken. Het is interessant om te zien hoeveel ecologische voordelen er zitten aan een rieten dak. Denk bijvoorbeeld aan: 

Een goede isolerende werking. Daarmee hoeven bijvoorbeeld airco’s niet zo hard te werken omdat de warmte niet gemakkelijk de woning binnen kan brengen. Dit is evenzeer het geval als het om kou gaat. Natuurlijk moet dit type wel gecombineerd worden met een goede vloerisolatie en isolatie voor in de wanden. Op deze manier zul je alle warmte of koelte binnenhouden.

En rietdak zorgt voor de nodige oud-Hollandse sfeer. Het is niet verwonderlijk dat we dit vaak op het platteland tegengekomen. Ook in de stad zien we het wel eens, bijvoorbeeld bij grote villa’s of twee-onder-een-kap woningen. Natuurlijk ook bij vrijstaande woningen.

Conclusie

Dit zijn twee geliefde voordelen verbonden met een rieten dak waardoor het erg populair is: de goede isolatie en de sfeer. Wanneer je ook graag een rieten dak wilt, dan moet je even vragen aan een expert of het kan voor je huis. Neem dan contact op met de experts; ze willen je graag helpen. Het is erg mooi om op je woning een rieten dak te hebben, zeker als je op het platteland woont, omdat er dan inderdaad een fantastische sfeer ontstaat waar je van kan genieten kunt; het oude Nederland komt weer eventjes naar voren. 

Nog meer zin om te lezen? Check dan ook onze andere blogs op de site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden