Aircoservice Derks

De beste opties voor buitentegels

Geplaatst op

Ben je van plan om je terras aan te pakken en ben je op zoek naar prachtige terrastegels? In deze blog gaan we het hebben over de beste opties voor jouw terras. Hiervan gaan we uit van een standaardmaat: tuintegels 60×30. Deze buitentegels vormen de basis voor een prachtige tuin. 

Natuursteen tegels

Natuursteen is de overkoepelende term voor tegels van graniet, leisteen, kalksteen en travertijn. Tegels gemaakt van deze materialen zijn populair omdat ze naadloos in een buitenomgeving passen. Je betaalt echter wel wat meer voor deze tegels omdat ze arbeidsintensief zijn. Gepolijste stenen tegels zijn chique en gemakkelijk te onderhouden, maar ze kunnen glad worden als ze nat zijn. Tuimel- of geslepen natuursteentegels, die een ingebouwde slipweerstand hebben, zijn veiliger.

Graniet terrastegels

Granieten tegels zijn de hardste natuursteentegels en zijn daarom zeer duurzaam en veerkrachtig tegen de elementen. Hierdoor is het is een van de beste buitentegel opties. Graniet tegels zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, van opvallend wit tot humeurig zwart.

Houten tegels

Houten tegels zijn een andere slimme keuze voor het dek en het terras. Ze zijn gemaakt van hardhout, zodat ze stevig genoeg zijn om het voetverkeer en de elementen te overleven. Ipe en bangkirai zijn twee van de meest populaire houten tegels die vandaag de dag beschikbaar zijn. Ipe-houttegels hebben een aantrekkelijke, natuurlijke nerf. Ze zijn ook van nature brandwerend en bestendig tegen houtrot en insecten die het hout kapot knagen. Bangkirai houttegels zijn ook bestand tegen insecten, waaronder destructieve termieten. Omdat ze zowel binnen- als buiten gelegd kunnen worden zijn ze de ideale keuze voor huiseigenaren die een naadloze overgang willen maken van binnen naar de tuin.

Kalksteen tegels

Kalksteen is een zachtere, meer poreuze steen, dus je zult deze tegels moeten afdichten om ze te beschermen tegen vlekken en weersinvloeden. Ze laten ook gemakkelijk slijtage zien, dus ze worden niet aanbevolen voor veel verkeer. Ideaal voor een zomers terras maar niet voor kinder om met hun skelters over te rijden. De kenmerkende kuilen van de steen zorgen voor een ongewone textuur die liefhebbers van kalksteen niet kunnen weerstaan. Kalksteen is een bleke steen, met kleuren die variëren van wit tot bruin.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden