Aircoservice Derks

De belangrijkste huishoudelijke apparaten van de afgelopen eeuw

Geplaatst op

De afgelopen 100 jaar zijn er een hele hoop huishoudelijke apparaten uitgevonden die we vandaag de dag redelijk voor lief nemen. Verschillende huishoudelijke apparaten hebben ervoor gezorgd dat huishoudens veel eenvoudigere taken hebben en dat, vooral moeders en huisvrouwen vroeger, veel meer tijd over hadden. Dit heeft er ook aan bijgedragen dat er veel vrouwen zich tegenwoordig ook begeven op de arbeidsmarkt. In deze blog willen dat de 3 meest interessante ontwikkelingen op het gebied van huishoudelijk apparatuur van de afgelopen 100 jaar met je delen. 

De koelkast

Vroeger was het vrij gebruikelijk dat mensen meerdere keren per week naar de slager de kruidenier de bakker en andere kleinere winkels gingen. Dit was nodig omdat er nog geen koelkasten bestonden en je dus voor je verse kost regelmatig de straat op ging. Tegenwoordig staat er in elke woning wel een koelkast. Of het nu gaat om een redelijk eenvoudige standaard koelkast die meegeleverd is met de keuken, of een stoere Amerikaanse koelkast met een uitstraling van de jaren ´60. De koelkast is niet meer weg te denken uit de keuken. 

De wasmachine

Oude wasmachine heeft een hele hoop tijd terug gegeven die vrouwen kwijt waren aan het met de hand wassen van alle kleren. Daar komt ook nog eens een keer bij dat gezinnen vroeger stukken groter waren. Dat betekent dus ook dat er veel meer wasgoed was. Gelukkig is er tegenwoordig een wasmachine en zijn ze ook nog bijzonder betaalbaar. En sommige delen van bepaalde steden, vooral inderdaad arme gebieden, kom je nog wel eens wasserettes tegen. Alhoewel we deze waarschijnlijk over een paar decennia bijna nergens meer zullen zien.

De vaatwasser

Tenslotte zouden we graag even de vaatwasser in het zonnetje willen zetten. Zeker wanneer men vroeger alles met de hand moest wassen was dit een heel gedoe. Ook hier geldt beter om dat de gezinnen vroeger groter waren en er dus veel meer vaatwas dan tegenwoordig. De vaatwasser is echter iets wat je nog niet in elke woning tegenkomt. Kleinere studentenwoningen of studiootjes worden nog steeds opgeleverd zonder ruimte voor een wasmachine. Gelukkig hebben de meeste studenten een vuilniszak en verzorgende moeders. Anders is er misschien nog wel een wasserette in de buurt.

Gerelateerde berichten

Waarom zou ik een verhuisbedrijf inhuren?

Een verhuizing is een stressvolle periode voor iedereen die het moet doen. Daarom is het soms beter om dit proces uit te besteden aan professionals....

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden