Aircoservice Derks

Besparen met isolatieglas

Geplaatst op

Wil je aanzienlijk besparen op stookkosten en misschien subsidies ontvangen? Door het plaatsen van isolatieglas kom je hiermee in aanmerking. In deze blog vertellen we wat over de verschillende soorten isolatieglas en de voordelen hiervan.

Isolatieglas

Natuurlijk zijn er ook verschillende soorten isolatieglas. Zo heb je HR+++ glas en het meest gebruikte HR++ glas, dit is gewoon dubbelglas. Deze wordt tenslotte vereist om in aanmerking te komen tot subsidies. Het is ook nog mogelijk om gefigureerd of gekleurd glas te bestellen. Wanneer je dit in loden ramen hebt, is het zelfs mogelijk om deze te behouden door hem tussen de twee glasplaten te laten plaatsen. Dit is een dure oplossing, maar het is mogelijk.

Subsidies

De overheid biedt subsidies voor het aanbrengen van een energiebesparende combinatie. Zo wordt er voor isolatieglas de eis gesteld dat HR++ of HR+++ glas geplaatst moet worden om in aanmerking te komen met een subsidie. HR+++ glas (driedubbel glas), dit wordt bijna niet gebruikt voor huizen. Om in aanmerking te komen met een subsidie, moet je één van deze soorten glas laten plaatsen in combinatie met een andere energiebesparende maatregel. Welke deze kunnen zijn:

  • Dakisolatie
  • Kruipruimte-isolatie
  • Vloerisolatie

Allemaal punten dus die je kunt aanpakken. Doe je voordeel met deze tips!

Voordelen

Wanneer je één van de soorten isolatieglas hebt laten aanbrengen door een aannemersbedrijf Amsterdam. Je huis wordt een stuk comfortabeler. Dit komt, omdat de koude uitstraling van de ramen verdwijnt. Maar niet alleen kou blijft buiten zodat het aangenaam blijft binnen, tijdens de warme zomerdagen houdt het glas warmte buiten, zodat het binnen lekker koel blijft. Door het plaatsen van dubbelglas zorg je ook voor een betere geluidsisolatie. Hierdoor blijven buitengeluiden buiten waardoor je hier minder last van hebt binnenshuis.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden