Aircoservice Derks

Alles wat je moet weten over de airconditioning

Geplaatst op

In vrijwel elk gebouw en elke auto vind je de airconditioning terug. De voornaamste twee taken van een airconditioning unit zijn om er voor te zorgen dat een klimaat warmer of kouder wordt. Het systeem maakt gebruik van veel buizen en slimme technieken om dit voor elkaar te krijgen. Net als bij een CV-installatie is het belangrijk dat de buizen van goede kwaliteit zijn. Het verschil met steigerbuizen is dat deze buizen water en lucht op een geïsoleerde manier kunnen verplaatsen. Als je op zoek bent naar steigerbuizen raden we aan om een kijkje te nemen op buiskoppelen.nl

Airconditioning gebruiken

De airconditioning units van tegenwoordig koelen of verwarmen een ruimte, maar zorgen er ook voor dat de lucht wordt gefilterd. Ze kunnen zelfs de lucht ontvochtigen. Hierdoor krijg je een comfortabeler binnenklimaat. We gebruiken de airconditioning voor verschillende ruimtes, zoals een slaapkamer, winkel of zelfs een volledig ziekenhuis. 

Hoe werkt een airconditioning unit?

Elke airconditioner werkt in principe met dezelfde techniek. Je hebt twee onderdelen: een binnen- en een buitendeel. Als de airconditioner moet koelen dan haalt het binnendeel de warmte uit de lucht en geeft het overtollige warmte via het buitendeel naar buiten. Als je de kamer wilt verwarmen werkt het juist andersom. Maar de buitenlucht is vaak al kouder dan binnen, dus hoe werkt dat dan? Een airconditioner heeft binnenin een vloeibaar koudemiddel. Dit koudemiddel wordt door een expansieventiel geëxpandeerd. Hierdoor kan het nog vloeibare middel warmte uit de lucht onttrekken. Deze warme lucht vormt een gas. Dit koudemiddel met gas wordt in de compressor met hoge druk gecomprimeerd. Vervolgens wordt het warme koudemiddel afgegeven in de omgeving (warme lucht) en wordt het gasvormige koudemiddel weer vloeibaar in de condensor. Zo kun je dus oneindig het proces herhalen om warmte af te staan. Een zeer slimme techniek (wat lastig is om uit te leggen). Tegenwoordig zijn de airconditioners erg energiezuinig en komt 75% van de energie gewoon uit de buitenlucht of warmte van de aarde. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden