Aircoservice Derks

5 tips om je huis aantrekkelijker te maken voor verkoop

Geplaatst op

Wanneer je van plan bent je huis te verkopen, dan is de waardebepaling door de huisinspecteur altijd een spannend moment. Je hoopt natuurlijk op het hoogste bedrag. Een waardebepaling kan meevallen maar ook flink tegenvallen. Daarnaast moet je rekening houden dat een type interieurstijl bij potentiële kopers niet goed kan bevallen. Hoe meer de koper rekening moet houden met verbouwingen, hoe minder ze gaan bieden op je woning. Lees daarom 5 tips van verkoopmakelaar Eindhoven om jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor de verkoop.

Maak je woning netjes

Je woning moet zichzelf uiteraard verkopen. Hierbij kan je helpen. We beginnen met een aantal basis tips waarmee je aan de slag kan voordat je verkoopfoto’s laat maken en kopers langs laat komen:

  • Maak je huis op en top schoon
  • Zorg dat de tuin(en) er goed bij liggen
  • Maak de oprit onkruid vrij
  • Repareer alles wat kapot is

Zet je huis in de verf

Wanneer je huis net opnieuw is geverfd dan ziet deze er al snel uit als nieuw. De impact van ‘nieuw’ wil je zoveel mogelijk overbrengen aan je potentiële kopers. Geef je muren en gevel dus een nieuw likje verf. Het verschil doet al wonderen. Mochten de muren en gevel al in goede conditie zijn dan is het schoonmaken ook voldoende. In dit geval hoef je er alleen voor te zorgen dat vingerafdrukken, strepen en ander vuil weggewerkt worden.

Lichtinval

Hoe is de lichtinval in jullie woning? De belichting is een belangrijk aspect. De combinatie van natuurlijk licht en kunstlicht heeft veel invloed hoe je interieur en stijl tot uiting komen. Beschik je dus over saaie inbouw verlichting? Overweeg om nieuwe belichting te installeren. Dit gaat ten goede van je harde klus en verfwerk en zet deze letterlijk in een beter daglicht. Dit helpt allemaal mee met het creëren van een ‘wow’-factor voor je woning.

Keuken

Wees voorzichtig met het vernieuwen van de keuken. Een nieuwe keuken kan een echte aanwinst zijn voor de woning, maar de kans bestaat dat de koper weer een andere wil. Zorg dat je keuken netjes is en vernieuw eventueel alleen de essentiële dingen. Zoals het keukenblad, belangrijke apparatuur en luchtafvoerfilters. Hierdoor kan de keuken in de beste conditie in gebruik genomen worden. Meer hoef je niet te doen.

Investering

Ga slim om met het investeren in je woning. Door deze kleine investeringen te doen zal de waarde van je huis iets stijgen. Het belangrijkste verschil wordt gemaakt in het aantrekkelijker maken van je woning. Hoe minder klusjes ze zien, hoe hoger het bod dat je kunt verwachten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden