Aircoservice Derks

4 tips voor het aanschaffen van kunstgras

Geplaatst op

Tijdens deze corona crisis zijn mensen massaal gaan klussen in en rondom hun huis. Daarbij is het wel fijn om enkele tips te hebben over bepaalde zaken, zoals het aanleggen van kunstgras. Kunstgras is een product dat je niet zomaar even koopt en daarom is het belangrijk om je goed te laten adviseren voordat je de kunstgras gaat aanschaffen.

Kwaliteit van kunstgras

Door het enorme aanbod in kunstgras is het erg lastig een keuze maken. De kwaliteit van het kunstgras wordt bepaald door de hoeveelheid vezels dat zich in het gras bevindt per vierkante meter en het soort materiaal. De extra ingebrachte mosvezel zorgt ervoor dat het gras niet plat gaat liggen en minder snel slijt. Het is dus belangrijk om hierop te letten bij het aanschaffen van kunstgras. Trap echter niet in de spotprijzen die worden gevraagd voor Chinees kunstgras. Dit gras lijkt op het eerste gezicht erg mooi, maar de kwaliteit is vaak erg slecht. 

Inzanden van kunstgras

Het is aan te raden om je net aangeschafte kunstgras goed in te zanden. Het inzanden zorgt voor gewicht waardoor de grasmat niet kan wegwaaien en het voorkomt dat de kunstgrasvezels plaat gaan liggen en dus niet zal slijten. Wel is het belangrijk dat je voor het inzanden alleen zand gebruikt dat hier geschikt voor is!

Onderdoek

Het onderdoek wordt aangebracht tussen de zandlaag en het kunstgras. Dit voorkomt het vormen van sporen in het gras door lopen of puntbelasting. Voor sportvelden is het aan te raden eerst een foam laag te gebruiken, omdat een drukverdelend doek dan vaak niet genoeg is.

Hittebronnen in de buurt van kunstgras

Kunstgras bestaat uit kunststof en is dus erg gevoelig voor warmte. Zet daarom nooit de BBQ op het kunstgras en pas op met sigaretten. Het is aan te raden om bij extreme hitte af en toe de tuinslang op het gras te zetten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden