Aircoservice Derks

3 Tips voor een ideale temperatuur in huis

Geplaatst op

Zowel tijdens de winter als tijdens de zomer zijn er periodes van warmte en kou. Dit betekent dat de woning waarin je verblijft, mits deze niet voldoet aan de tips in deze blog, erg zal kunnen fluctueren in temperatuur. Over het algemeen vindt men dit nogal vervelend. Men heeft over het algemeen de voorkeur voor een woning met een constante temperatuur. Wil je graag weten hoe je ervoor kunt zorgen dat je woning een fijne constante temperatuur behaalt? In dat geval raden we je aan om deze blog zorgvuldig door te nemen. Hopelijk kun je er nog je voordeel mee doen. 

Kies voor vloerverwarming in plaats van voor radiatoren 

De meeste woningen die vandaag de dag gebouwd worden, hebben doorgaans vloerverwarming standaard geïnstalleerd. Desalniettemin is het zo dat er erg veel woningen in Nederland zijn, die nog steeds via het centrale verwarmingsnetwerk worden verwarmd. Denk hierbij aan radiatoren en standaard kachels. Dit zijn, zeker in vergelijking met vloerverwarming, niet de meest efficiënte en effectieve wijze van verwarmen. Vloerverwarming is uitstekend te combineren met diverse soorten vloeren zoals gietvloeren (wij raden SENSO aan), natuurstenen vloeren of andere goed isolerende ondergronden. 

Dubbel glas

Het zal je verbazen hoeveel woningen er in Nederland zijn die nog steeds enkel glas hebben. Zeker tijdens de winters is dit erg vervelend aangezien er op die manier erg veel kou binnenkomt. Doorgaans betreft het voornamelijk wat ouderenwoningen. Vanwege diverse regelgevingen is het noodzakelijk dat de nieuwe gebouwen worden opgeleverd met dubbelglas. Voor de woningen die nog niet voorzien zijn van dubbel glas zijn er diverse vakmannen die ingehuurd kunnen worden om dit deel van de isolatie van de woning in orde te maken. 

Kies voor de juiste isolatie 

Tenslotte willen we graag meegeven dat het isoleren van de woning over het algemeen zorgt voor een aangename en constante temperatuur in huis. Het is hiervoor van belang dat er aandacht besteed wordt aan de delen van het huis waar de isolatie nog niet in orde is. Doorgaans tref je deze locaties op zolder (vooral om en rond het dak) en de spouwmuren. 

 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden