Aircoservice Derks

3 eenvoudige tips om effectief thuis te werken

Geplaatst op

Door de pandemie zijn veel mensen verplicht om fulltime thuis te werken. Dit kan nog wel is voor uitdagingen zorgen. Ook al werk je bijvoorbeeld wel regelmatig thuis, thuiswerken door het coronavirus voelt heel anders, is erg plotseling en is voor een lange nog onbekende periode. Daarnaast is het niet aan te raden even naar een koffietentje te lopen om daar een hele dag te spenderen. Onderstaande tips helpen je om thuis productief aan het werk te zijn. 

Kleed je s ‘ochtends gewoon aan

Het lijkt misschien een eenvoudige tip, maar het is een cruciale tip. Het is erg verleidelijk om de hele dag in je pyjama te blijven zitten, maar je komt trager op gang en bent een stuk minder productief. Je hoeft je niet heel formeel aan te kleden, maar omkleden geeft ook onbewust een signaal af dat je wakker moet worden en weer aan de slag moet. Dit principe geldt niet alleen met het aankleden, maar ook het nemen van een douche, het borstelen van je haar en het doen van je make-up. 

Creëer een werkplek

Het is lastig om thuis een goede scheiding te houden tussen werken en je privéleven. Vooral als je gewend bent om je fysiek te verplaatsen van een kantoor naar huis. Dit wil je eigenlijk proberen na te bootsen door een fysieke vaste werkplek te hebben thuis. Het liefst creëer je je werkplek in een aparte kamer, waar je aan het einde van je werkdag de deur dicht kan trekken. Mocht je daar geen ruimte voor hebben creëer dan een werkhoekje. Zorg er ook voor dat je aan een goed bureau zit en een goede stoel hebt, zodat je er 8 uur vol kan houden zonder last van je rug of je nek te krijgen. Kijk voor kantoormeubelen bijvoorbeeld een op Bestbudgetkantoormeubelen.nl

Houd vaste kantoortijden aan

Het is belangrijk dat je ook thuis vaste werkuren aanhoudt. Dit geldt hetzelfde voor je lunchtijd. Zo behoud je een ritme en weet je waar je aan toe bent. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden